Trimmaamo

Hetki laatuaikaa vain koirallesi. Omistaja on aina lämpimästi tervetullut mukaan trimmaukseen.

Ajanvaraus Yael: www.ovitz.fi p. 050 594 3949 / Lohja, Muijala

Ohjeita ennen trimmauksen varaamista:

Jokainen koira katsotaan paikan päällä trimmauksen alussa tapauskohtaisesti.

Käytä koira huolellisesti ulkona tarpeillaan ennen trimmaukseen tuloa.

Koira olisi hyvä tuoda takuttomana. Jos koira on takussa, menee takkujen selvittelyyn aikaa joka on poissa leikkaukseen tarkoitetusta ajasta. Jos turkkiin menee enemmän aikaa, sovitaan omistajan kanssa uusi aika ja/tai annetaan ohjeet kotiin.

Trimmaukseen voi tulla mukaan tai jättää koira trimmaukseen. Parhaiten oppii kun tulee mukaan, sillä silloin voin antaa palautteen heti ja opettaa samalla. Jos koira jätetään trimmaukseen, annan palautteen ja vinkit jatkoon kun koira tullaan hakemaan.

Maksuna käteinen ja mobilepay.

Hinnasto

***********************************************************************************************************************

Blogini (uusi) / trimmaus

Video 1: Koiran etutassun karstaaminen

Video 2: Korvien nyppiminen & kynsien leikkaus

Koiran turkin selvittelyssä korostamme oikeita otteita, jolloin toimenpide on koiralle kivuton. Karstan oikea käyttö on ihosta ylöspäin, ei ihoa pitkin raapien. Takku selvitellään omia sormia vasten takun juuresta kiinni pitäen, ei koskaan repimällä. Koiraa ei saa kuristaa, vaan ote on kurkun sijasta leukaluista. Ote koirasta on tukevan rauhallinen, ei "pihtiote".

Opetan myös mielellämme kuinka kotitrimmi tehdään. Eli kun koiran tuo trimmattavaksi, voin opettaa kädestä pitäen, kuinka se onnistuu. Opetan myös, kuinka koiran käsittely onnistuu ja annan tarvittaessa selvät kotiläksyt turkin hoidon helpottamiseksi.

Erityisen tärkeää on pitää koiran virtsa- ja peräaukko auki, etteivät ne huopaannu umpeen. Samoin takajalkojen sisäreidet on herkkää aluetta, jossa ihoa kiristävät huovat aiheuttavat koiralle kärsimystä. Kynnet eivät kaikilla koirilla kulu luonnollisesti, vaan ne on leikattava niin, ettei tassujen virheasentoja pääse syntymään liian pitkien kynsien vuoksi. Kuvasarja virtsa-aukon pahasta huopaantumisesta + liian pitkistä kynsistä.

Kun koira on totutettu käsittelyyn ja se luottaa ihmiseen, trimmaus on koiralle kuin nautittava hieronta ihmiselle