Toko

Tokoa voi jokainen harrastaa kotonaan oman koiransa kanssa. Peruskomentoja ovat tänne, istu, maahan, seuraa. Suosittelen lämpimästi liittymistä paikalliseen koirakerhoon, jotka usein järjestävät tottelevaisuusharjoituksia, sillä koira usein käyttäytyy eri tavalla yksin kotona, kuin tilanteessa, jossa on paljon koiria, hälinää ja ihmisiä ympärillä.

Toko perustuu koiran ja ohjaajan yhteistyöhön. Koiran tulee suorittaa komennot iloisesti ja reippaasti. Kokeessa koiraan koskeminen johtaa hylkäämiseen. Vaikka ei kilpailla haluaisikaan, on kaikille koirille hyvä opettaa perusasiat. Tottelevaisen koiran kanssa on ilo näyttäytyä "ihmisten ilmoilla".

Tokoa voi tehdä muutenkin kuin perinteisesti tokoryhmässä. Rally-toko on hauskaa ja erilaiset temppukurssit parantavat koiran ja omistajan välistä suhdetta.

Koirarotuja, joita on ollut kursseillamme

Vuonna 2014 BH-koe Jedi 

Vuonna 2010 BH-koe Mirja & Niina ja Yael & Rousku.

Vuonna 2007 innostuimme tauon jälkeen tokosta uudelleen ja Niina tuli kolmanneksi Suomen Villakoirakerhon tokomestaruuskisoissa.

Noora voitti 6.6.2004 Danielin kanssa nuorten SM-kisan, sarjassa 10-13-vuotiaat! Sen myötä tuli kolmas ykköstulos 165 p. tokon alokasluokassa, TK1 koulutustunnus ja siirto avoimeen luokkaan. Nooran ensimmäiset viralliset kisat olivat 15.5.2002 Huonoa tuuria oli, että ne järjestettiin neljä päivää luonnetestin jälkeen samalla kentällä. Noora vilkuili huolestuneesti ympärilleen, että mistä seuraavaksi tipahtaa tynnyri niskaan, joten keskeytin kisan suosiolla.