Isovillakoiran pentuja

Jos sinulla on kysyttävää isovillakoiran pentueista tai villakoirista yleensä, älä epäröi ottaa yhteyttä! Tästä löydät SVK:n vaatimukset pentueille, pentumme täyttävät SVK:n vaatimukset ja ovat SVK:n pentuvälityksessä. Pennut ovat rekisteröity, sirutettu, madotettu ja niillä on eläinlääkärin terveystodistus. Katso myös HETI ry:n koiranhankintaopas ja Kennelliiton neuvot. Tutustu myös Kennelliiton hanki koira -sivustoon ja Kennelliitto sopimuspohjiin.

Artikkeli villakoirasta

Pentu-uutisia:

Alustavasti suunniteltu aprikooseja/punaisia isovillakoiran pentuja alkusyksystä 2021 Sallille, tiedustelut Juulia Ristimäki, juulia.ristimaki@gmail.com. Inseminaatio onnistui 10.6., ultra viikolla 28. Pentujen odotetaan syntyvän elokuun puolessa välissä ja ovat luovutusiässä lokakuun alussa.

Isäksi valikoitui Doctor Dolittle ze Story Chirona tuttavallisemmin Dudus (lonkat A/A). Dudus on väriltään punainen, luonne ja terveystutkittu upea uros. Hänen jälkeläisiään on sokean opaskoirina Saksassa ja Puolassa. Salli itse on hypokoira. Pennuille etsitään ensisijaisesti koteja avustus- ja terapiakäyttöön, mutta kotikoiriksi, joilla toivon mukaan on potentiaalia työkäyttöön.

Koteja etsitään ensisijaisesti pääkaupunkiseudulta / Uudeltamaalta

Pennun varaus on sitova molemmin puolin vasta kun varausmaksu on maksettu sovittuun eräpäivään mennessä. Suulliset varaukset eivät ole sitovia kummankaan osapuolen osalta ennen varausmaksun maksamista.

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla näet videon, josta selviää, miksi villakoira on meidän valintamme.

Pennun varaus on sitova molemmin puolin vasta kun varausmaksu on maksettu sovittuun eräpäivään mennessä. Suulliset varaukset eivät ole sitovia kummankaan osapuolen osalta ennen varausmaksun maksamista.

Pennun mukaan tulee ruokasäkki 2,5 kg, lelu ja 5 kpl pissa-alustoja.

***

Suosittelemme seuraavia tuotteita (hinnat suuntaa antavia):

Moser Max 1245 160 euroa

DoggyMan karsta 10 euroa

Teflonkampa 10 euroa

Korvajauhe 10 euroa

Kynsisakset 10 euroa

Yhteensä: 210 euroa

Vaippapaketti (pissa-alusta) 30 kpl 10 euroa

Moser Arco -kone + terä (johdoton, ei kuumene, kakkoskoneeksi)

TAI Moser Max 1245 -kone + terä (johdollinen tehokas kone myös vartalon leikkaamiseen)

Roseline 88080 trimmaussakset (voi hankkia myös myöhemmin)

Millers kynsisakset

Artero kannuskynsisakset

Doggyman karsta (sininen)

Puuvartinen teflonkampa

TAI Madan varreton kampa

Korvajauhe

PetSilk Rainforest shampoo (Linna shampoo on ihan hyvä vaihtoehto)

Pissa-alusta Tena 60x60 30 kpl (pennuilla ollut pentuaitauksessa, hygieeninen)

Sininen DoggyMan karsta on "pehmeä" ja paras. Harvapiikkisellä kammalla viimeistellään koira ja varmistetaan, että kampa menee turkista läpi POHJIA myöten JOKA PUOLELTA. Kynsileikkureilla leikataan kynnet kerran viikossa. Pienet kynsisakset auttavat kannuskynsien leikkaamisessa. Sakset ovat turkin leikkaamiseen ja trimmauskone on pakollinen hankinta.

Käytämme itse Moser Max45 -konetta ja terää Size 15 1.2 mm kuonon ja tassujen ajeluun. Trimmauskoneet kuumentavat terät nopeasti, joten kannattaa tarkkailla trimmauksen aikana terän lämpötilaa.

Yael pitää Moser Arco -koneesta, se on langaton akkukone, plussana se ei kuumene, miinuksena tehoa vähemmän kuin Moser 1245:ssa. Hienosäädön saa aikaan Moser Chro Minillä, joka on oikeasti kiva. Tosin sillä ei voi tehdä kaikkia konetöitä, Yaelin sanoin, on kuin kyntäisi peltoa lusikalla.

Trimmauskoneella ajetaan kuono, vatsan alaosa ja tassut. Lisäksi korvakarvat on nypittävä, jotta vältyttäisiin korvatulehduksilta. Korvajauhe auttaa nyppimisessä, jauhe irrottaa korvakarvat täysin kivuttomasti. Itselleni siitä on ollut suuri apu toisen koirani kanssa, jonka korvat kasvavat täyteen karvaa.

Turkkia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Koiralle on reilua, että turkki selvitellään auki, ennenkuin se on aivan takkuuntunut ja huopaantunut. Takkuuntuneen turkin selvittely on koiralle tuskallista. Turkkia voi selvitellä pienissä osissa vähän kerrallaan, tänään etujalat, huomenna takajalat, ylihuomenna vatsa, sitten selkä, mutta silloin tulee varmistaa, ettei jätä mitään osaa hoitamatta. Kerran viikossa (tai kahdessa) tulisi koko koira kammata auki huolellisesti, pestä ja föönata se.