Agidream's kursseja

Kurssit ovat 4 viikon intensiivikursseja, jolloin sinun on varattava vähintään tunti viikossa kurssin suorittamiseen yhdessä koirasi kanssa (viikkopalautteet/harjoitukset/treenit). Koirat harvoin jaksavat harjoitella intensiivisesti koko tuntia, joten on aika hyvä jakaa pienempiin osiin.

Sinä itse päätät, miten paljon haluatte harjoitella, mutta kurssin asioiden oppimisen kannalta tuo edellä mainittu tunti/viikko on minini. Kun neljä viikkoa on kulunut olette koirasi kanssa saaneet kurssin aiheen mukaiset perusteet (noudatettuasi kurssiohjelmaa) ja pystytte jatkamaan itsenäisemmin harjoittelua, omien tavoitteiden mukaisesti.

Etenemme viikoittain kurssinomaisesti, kurssi ohjaa säännölliseen harjoitteluun koirasi kanssa. Kunkin viikon lopussa kouluttaja vastaa viikon aikana heränneisiin kysymyksiin (palaute) ja ohjaa sinua tarvittaessa henkilökohtaisesti.

Pentukurssi

Kurssilla käydään läpi pennun peruskoulutusta, kuten hihnassa kulkeminen ja luoksetulo. Kaikki harjoitukset on tehty niin, että voit suorittaa ne pentusi osaamistason mukaan ja soveltaa ne omien tavoitteittesi tukemiseen (hyvin käyttäytyvä kotikoira, tuleva kisakoira). Kurssin aikana kouluttaja tukee sinua sähköpostitse pentuajan haasteissa kuten sisäsiisteys, näykkiminen ja yksinolo. On hyvä muistaa, että siinä missä ihmislapsella kestää 13 vuotta tulla murrosikäiseksi, pennulla tuo ajanjakso kestää vain 6-8 kuukautta. Kun pentu tulee luoksesi kahden kuukauden ikäisenä, herkkyyskautta ennen murrosikää on vain reilu neljä kuukautta ja nuo kuukaudet ja viikot kuluvat arjen tohinassa nopeasti. Yritä kuitenkin käyttää nuo viikot hyväksesi huolimatta arjen kiireistä.

Jos pentu jo osaa osion harjoitukset (istu, nouda, tule), se ei haittaa, sillä jokaista harjoitusta voi muokata oman pennun tason mukaan helpommaksi tai vaikeammaksi.

Arkitottelevaisuus

Kurssin tavoitteena on saada koiraan hyvä kontakti ja yhdessä tekemisen iloa. Kurssi sopii kotikoirille ja omistajille, jotka haluavat arjen sujuvan leppoisasti koiran kanssa. Käymme läpi arkitottelevaisuuden perusteita: kuinka saan koiran kuuntelemaan, kulkemaan vetämättä hihnassa, odottamaan käskystä, tuomaan lelun, tulemaan luokse sekä tekemään muutamia hauskoja temppuja.

Tavoitteena on myös luoda koiran ja omistajan välille suhde, jossa vuorovaikutus toimii, eikä omistajan puhe ole vain taustahälyä koiran elämässä.

Koiratanssi
Kurssin tarkoituksena on johdatella koiratanssin pariin. Käymme läpi harjoittelun eri vaiheita ja kisaesityksen luomisen perusteita.

Koiratanssi sopii aivan kaikille. Kisoissa arvostelussa otetaan huomioon koiran ikä, rakenne ja rotutyyppi. Koiratanssin pohjana on erilaisia temppuja, joita opetetaan koiralle. Harrastus voi aivan hyvin jäädä tälle tasolle, koiraa aktivoidaan opettamalla sille temppuja. Varsinaisesta koiratanssista aletaan puhua, kun temppuja aletaan ketjuttaa ja liikkeeseen yhdistetään musiikki.

Rally-toko
Kurssin tavoitteena on tutustua Rally-Tokoon lajina, miettiä sopisiko se ”omaksi” lajiksi vai haluatko vain hyödyntää sitä koirasi kanssa yhdessä tekemiseen kahden kesken.

Rally-tokossa tehdään ohjatusti kylttien mukaan erilaisia tehtäviä. Löydät enemmän tietoa rally-tokosta tämän linkin takana eli Rally-Tokoyhdistyksen sivuilta.

Hajutunnistus

Kurssin tavoitteena on leikin varjolla opettaa koirasi käyttämään nenäänsä ja sinua tulkitsemaan koirasi löytöjä. Koirilla on hämmästyttävä kyky käyttää nenäänsä ja ne nauttivat leikeistä, joissa voivat hyödyntää hajuaistiaan. Kurssia voi soveltaa monentyyppiseen hajutyöskentelyn opettamiseen.