Pentukoppa

Jos sinulla on kysyttävää pentueista tai villakoirista yleensä, älä epäröi ottaa yhteyttä! Tästä löydät SVK:n vaatimukset pentueille, pentumme täyttävät SVK:n vaatimukset ja ovat SVK:n pentuvälityksessä. Pennut ovat rekisteröity, sirutettu, madotettu ja niillä on eläinlääkärin terveystodistus. Katso myös HETI ry:n koiranhankintaopas ja Kennelliiton neuvot. Tutustu myös Kennelliiton hanki koira -sivustoon ja Kennelliitto sopimuspohjiin.

Artikkeli villakoirasta

Isovillapentue syntyi 12.10.2019, 5 poikaa ja 3 tyttöä etsii kotia, luovutus marraskuun lopussa.

Jalostustietojärjestelmässä terveystiedot, lisäksi molemmat vanhemmat testattu Von Willebrand's Disease (terve)

Isä: Franco (linkki jalostustietojärjestelmään), Francon instagram (linkki)

Franco on perusterve ja hyvä vatsainen miehen alku. Luonteeltaan Franco on huumorintajuinen, sosiaalinen ja vilkas sekä erittäin helppo uros, jolle namit kelpaa. Franco on aina valmis tekemään mitä vain suurella innolla, Franco on oman elämänsä iloinen Hessu Hopo. Franco tykkää yhdessä tekemisestä ja oppii nopeasti uusia asioita. Kotioloissa Franco on iso sylikoira joka tykkää läheisyydestä.

Francon pääasialliset harrastukset ovat olleet näyttelyt sekä tallikoirana toimiminen. Potentiaalia muihinkin harrastuksiin kyllä löytyisi jos vaan omistaja ehtisi.

Emä: Lilly (linkki jalostustietojärjestelmään), Lillyn sivut (linkki)

Lilly on perusterve narttu, joka ei pentuajan virtsatietulehduskierteen jälkeen ole sairastellut. Lilly on oman arvonsa tunteva, fiksu, persoonallinen/ilmeikäs ja välillä jääräpäinen narttu. Rautavatsainen koira, joka pitää itse huolen linjoistaan. Lillu rakastaa yli kaiken ihmisiä, mutta erityisesti lapsia. Riistaviettiä ei oikeastaan löydy ollenkaan. Lillyn kanssa on harrastettu Kennelliiton kaverikoira toimintaa, josta tämä nauttii suuresti. Nose workistä Lilly tykkäsi paljon, mutta ei olla sitä vielä ehditty jatkamaan.

Lisätietoja Yael Engman p. 050-5943949

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla näet videon, josta selviää, miksi villakoira on meidän valintamme.

Pennun varaus on sitova molemmin puolin vasta kun varausmaksu on maksettu sovittuun eräpäivään mennessä. Suulliset varaukset eivät ole sitovia kummankaan osapuolen osalta ennen varausmaksun maksamista.

Pennun varausmaksu on 500 euroa. Isovillapennun hinta on 1500 euroa.

Pennun mukaan tulee ruokasäkki 2,5 kg, lelu ja 5 kpl pissa-alustoja.

***

Lisäksi voi halutessa ostaa pentupaketin:

Moser Max 1245 160 euroa

DoggyMan karsta 10 euroa

Teflonkampa 10 euroa

Korvajauhe 10 euroa

Kynsisakset 10 euroa

Yhteensä: 210 euroa

Vaippapaketti 30 kpl 10 euroa

**********************************

Suosittelemme seuraavia tarvikkeita turkin hoitoon:

Moser Arco -kone + terä (johdoton, ei kuumene, kakkoskoneeksi)

TAI Moser Max 1245 -kone + terä (johdollinen tehokas kone myös vartalon leikkaamiseen)

Roseline 88080 trimmaussakset (voi hankkia myös myöhemmin)

Millers kynsisakset

Artero kannuskynsisakset

Doggyman karsta (sininen)

Puuvartinen teflonkampa

TAI Madan varreton kampa

Korvajauhe

PetSilk Rainforest shampoo (Linna shampoo on ihan hyvä vaihtoehto)

Pissa-alusta Tena 60x60 30 kpl (pennuilla ollut pentuaitauksessa, hygieeninen)

Sininen DoggyMan karsta on "pehmeä" ja paras. Harvapiikkisellä kammalla viimeistellään koira ja varmistetaan, että kampa menee turkista läpi POHJIA myöten JOKA PUOLELTA. Kynsileikkureilla leikataan kynnet kerran viikossa. Pienet kynsisakset auttavat kannuskynsien leikkaamisessa. Sakset ovat turkin leikkaamiseen ja trimmauskone on pakollinen hankinta.

Käytämme itse Moser Max45 -konetta ja terää Size 15 1.2 mm kuonon ja tassujen ajeluun. Trimmauskoneet kuumentavat terät nopeasti, joten kannattaa tarkkailla trimmauksen aikana terän lämpötilaa.

Yael pitää Moser Arco -koneesta, se on langaton akkukone, plussana se ei kuumene, miinuksena tehoa vähemmän kuin Moser 1245:ssa. Hienosäädön saa aikaan Moser Chro Minillä, joka on oikeasti kiva. Tosin sillä ei voi tehdä kaikkia konetöitä, Yaelin sanoin, on kuin kyntäisi peltoa lusikalla.

Trimmauskoneella ajetaan kuono, vatsan alaosa ja tassut. Lisäksi korvakarvat on nypittävä, jotta vältyttäisiin korvatulehduksilta. Korvajauhe auttaa nyppimisessä, jauhe irrottaa korvakarvat täysin kivuttomasti. Itselleni siitä on ollut suuri apu toisen koirani kanssa, jonka korvat kasvavat täyteen karvaa.

Turkkia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Koiralle on reilua, että turkki selvitellään auki, ennenkuin se on aivan takkuuntunut ja huopaantunut. Takkuuntuneen turkin selvittely on koiralle tuskallista. Turkkia voi selvitellä pienissä osissa vähän kerrallaan, tänään etujalat, huomenna takajalat, ylihuomenna vatsa, sitten selkä, mutta silloin tulee varmistaa, ettei jätä mitään osaa hoitamatta. Kerran viikossa (tai kahdessa) tulisi koko koira kammata auki huolellisesti, pestä ja föönata se.