Trimmaamo‎ > ‎

Bichon frise


Trimmaan pääsääntöisesti villakoiria, bichon friceitä sekä espanjanvesikoiria. Muutkin leikattavat rodut ovat tervetulleita sopimuksen mukaan.

Koira olisi hyvä tuoda takuttomana. Jos koira on takussa, menee takkujen selvittelyyn aikaa joka on poissa leikkaukseen tarkoitetusta ajasta. Jos turkkiin menee enemmän aikaa, sovitaan omistajan kanssa uusi aika ja/tai annetaan ohjeet kotiin. 

Kun en pese paikan päällä, tulee koira pestä kotona shampoolla ja turkki föönata suoraksi. Koira tulisi pestä mielellään samana päivänä kun trimmaus on, viimeistään edellisenä iltana. Jos koirassa on kuraa ja hiekkaa, ei koiraa voi leikata ilman uusintapesua. Sakset ja trimmauskone menevät rikki helposti jos väliin pääsee hiekkaa. Ideaalitilanne olisi, että koiraa ulkoilutetaan mahdollisimman vähän pesun jälkeen, jotta hiekkaa ei tassuissa olisi. 

Trimmaukseen voi tulla mukaan tai jättää koira trimmaukseen. Parhaiten oppii kun tulee mukaan, sillä silloin voin antaa palautteen heti ja opettaa samalla. Jos koira jätetään trimmaukseen, annan palautteen ja vinkit jatkoon kun koira tullaan hakemaan.
 

Paikalla on myös myynnissä trimmaustarvikkeita. 

Maksuna käy käteinen, pankki- ja luottokortti. 

Vapaat ajat näet kalenterista, voi myös kysellä muita aikoja. Pääsääntöisesti trimmaan maanantaista keskiviikkoon. Näyttelytrimmaukset ajoittuvat yleensä perjantaille.

Opetan myös mielelläni kuinka kotitrimmi tehdään. Eli kun koiran tuo trimmattavaksi, voin opettaa kädestä pitäen, kuinka se onnistuu. Turkki on uusiutuva luonnonvara, joten trimmausta voi harjoitella, jos ei ole viemässä koiraa näyttelyyn.

Erityisen tärkeää on trimmata koiran virtsa- ja peräaukko auki, etteivät ne huopaannu umpeen. Samoin takajalkojen sisäreidet on herkkää aluetta, jossa ihoa kiristävät huovat aiheuttavat koiralle kärsimystä. Kynnet eivät kaikilla koirilla kulu luonnollisesti, vaan ne on leikattava niin, ettei tassujen virheasentoja pääse syntymään liian pitkien kynsien vuoksi. Kuvasarja virtsa-aukon pahasta huopaantumisesta + liian pitkistä kynsistä.

Hyviä linkkejä ja vinkkejä turkin hoitoon: