Koiramme‎ > ‎Jalostuskoirat‎ > ‎Pentueet‎ > ‎

M

Kääpiövillakoiran mustat pennut, syntyneet 12.5.2012 

Kommentit: Alkuperäinen tavoitteeni oli kasvattaa mustia kääpiövillakoiria, muut värit ja koot ovat vähän sivujuonteita. Kun Rouskulla todettiin kaihi, päätimme ostaa kantanartun ulkomailta ja aloittaa alusta. Snögö tuli meille Tanskasta, mutta ei ihan vastannut odotuksiamme (väri, hampaat). Päätimme etsiä vielä yhden nartun ja kiinnostuin kahdesta lupaavalta näyttävästä nartusta, Naomista ja Honeysta. Kävin kirjeenvaihtoa kummankin kasvattajan kanssa ja toivoin saavani niistä edes toisen. Ylättäen kumpikin kasvattaja oli halukas myymään minulle pennun. Harkitsimme asiaa tyttäreni kanssa, mutta kumpikaan narttupentu ei ollut toista parempi tai huonompi, vaan kummallakin oli omat vahvuudet ja heikkoudet. Koska emme osanneet päättää, päätimme ottaa molemmat tytöt.

Naomi on luonteeltaan niin lähellä unelmakoiraani kuin olla osaa. Se on iloinen, tasapainoinen ja haukkuu tuskin koskaan. Naomi on ollut usein meillä kylässä hoidossa ja siinä on koira, jonka otan aina mielelläni hoitoon. Naomin turkki on pikimusta, mutta hiukan silkkinen. Etsin sille tervettä urosta, joka on menestynyt hyvin näyttelyissä. Naomin juoksu antoi odottaa itseään. Edellinen juoksu oli toukokuussa ja seuraava tuli vasta maaliskuun alussa. Hyvä niin, sillä uroksen löytämisessä kaikki sujui Murphyn lakien mukaan. Ensimmäisellä uroksella ilmaantui jälkeläinen, joka oli yllättäen saanut epilepsia kohtauksen. Toinen sulhoehdokas hajotti polvensa. Kolmas paperilla hyvältä näyttänyt ei uskalla / osaa astua narttuja, sillä ei ole yhtään pentua, vaikka yritystä on kyllä ollut. Sitten alkoivatkin ehdokkaat olla vähissä, vaikka kuinka kyselimme tuttavilta vinkkejä ja pengoimme moneen kertaan tutut urokset läpi.

Kiitos tyttäreni sinnikkyyden, Keke löytyi ja oli enemmän kuin uskalsimme toivoa. Kaunis uros, voitti viime vuonna 2011 Messukeskuksessa V-11 tittelin, melkein heti astutuksen jälkeen Keke jatkoi matkaansa Ruotsiin toisen omistajansa luokse.

FINCH LITCH LATCH FINJW'10 FINW-11, Pandorans Name of the Game, Keke (kuvassa oikealla) ja
 Chamuel Naomi Sparkling Diamond, Naomi (klikkaa Naomin kuvaa)

   

01.06.2012 - 22:30


Pennut ovat vielä ihan "nakkimakkaroita". Niillä on silmät auki, mutta ne hädin tuskin kävelevät. Maitobaari on paikalla lähes koko ajan ja päivät kuluvat syödessä ja nukkuessa. Otin pentulaatikon pois, jotta aktivoituisivat hieman liikkumaan, mutta toistaiseksi pennut vain makaavat tyytyväisinä vatsat pullottaen.

19.05.2012 - 22:07


Kolmikko muutti alakertaan kun mammaa alkoi kyllästyttää yläkerrassa olo. Tosin mammalla ensin hieman ylähuuli väpätti, kun KAIKKI halusivat nuuhkaista PIIIITKÄN nuuhkaisun tutkiakseen tulokkaita tarkemmin. Mutta uteliaisuus saatiin tyydytettä ja Naomi jo malttaa seurata pentujaan pentuaitauksen ulkopuolelta.
12.05.2012 - 09:18


Naomin synnytys oli todella helppo, heräsin klo 3, tyttöni ehti hyvin paikalle kätilöksi ja ensimmäinen tyttö syntyi klo 4. Sitten tulikin kaksi poikaa puolen tunnin välein ja Naomi rauhoittui täysin. vaikka ultrassa näkyi nejä pentua, ajattelin, että saldoksi jäi kolme. Käytin sen ulkona ja olimme tyytyväisiä. Sitten varoittamatta kahden tunnin päästä syntyä pullahti vielä yksi poika.

Viimeisenä syntynyt on todella pieni, vain 112 grammainen ja se imee hieman heikosti. Nostamme sen nyt tunnin välein syömään Lumin nisiltä, jotta se hieman vahvistuisi. Lumilla tulee maitoa norona, kun taasen Naomin maito ei vielä ole noussut. Lisäksi kolme sisarusta, jotka ovat 193 g (tyttö) ja 189 g (pojat), tönivät pikkuisen pois nisiltä.

14.5. Pikku poika nukkui pois.