Koiramme‎ > ‎Jalostuskoirat‎ > ‎Pentueet‎ > ‎

L

s. 30.4.2012    sukusiitosprosentti 1,95%  ::  isä 2 v 11 kk  ::  emä 1 v 8 kk
Rek.numeroNimiVäriNäytt.Pent.
FI37670/09isäFI MVA BACKSEAT DRIVER'S ELENDILMIR CURROvalkoinenFI MVA2
FI32945/12narttuAGIDREAM'S LAMBORGHINIvalkoinen
FI32944/12narttuAGIDREAM'S LEXUSvalkoinen


Kommentit: Pöffin molemmat tytöt jäivät sijoitukseen ja koska Pöffiä oli vaikea saada kantavaksi, ajattelin pelata varman päälle ja astuttaa molemmat tytöt. Lumilla ja Maddylla alkoi juoksu samana päivänä ja yllätys yllätys, molemmat tytöt tulivat kantaviksi. Lumi on valkoinen kääpiö ja sillä tukka kasvaa helposti. Etsimme sille isää, joka on terve ja jo menestynyt näyttelyissä.  Curro on nuori uros, jota meille suositeltiin tutun kautta sen mukavan luonteen vuoksi ja Curro on menestynyt mukavasti näyttelyissä (FI MVA).

Curro, näyttelyarvosteluja:
"Good type. Nice masculine head and expression. Good neck and shoulders. Short and compact
body. Low tailset, tail carriage could be better. Well angulated hind legs. Coat a bit soft. Correct movement."
"Nice head. Good, dark eye. Correct bite. Good chin. Little straight in front. Adequate rear angulation. Good feet. Coat a little soft. Sound coming and going. Would like more reach in front. Correct tail set."
"Valkoinen, nuori uros. Liikkuessaan hieman takakorkea. Hyvä pää, toivoisin pidemmän kaulan. 
Saisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä häntä. Toivoisin enemmän runkoa. Riittävä luusto. Hyvä karvanlaatu, vaikka turkki tarvitsee hieman aikaa. Liikkuu lyhyin askelin. Väri saa puhdistua vielä. Riittävä pigmentti."

Pentujen vanhemmat:
FIN MVA Backseat's Driver's Elendirmir Curro, Curro ja Agidream's Glow, Lumi (klikkaa kuvia)

    

01.06.2012 - 22:21


Pennut ovat nyt melkein viisi viikkoa ja ne ovat jo usein täydessä touhussa. Ne syövät kiinteää ruokaa hyvällä ruokahalulla. Ne leikkivät ja painivat. Maitobaari on tarjolla ja lämmin maito maistuu hyvälle. Välillä kupsahdetaan kumoon ja välillä otetaan porukalla kunnon tirsat.19.05.2012 - 22:24


Yllä ja alla kuvissa vielä tytöt omissa pentuaitauksissaan. Mutta koska Maddy vieraili säännöllisesti Lumin pentujen luona ja nuoli mm. niiden takapäitä, päätin kokeilla pentujen yhdistämistä.Varmuuden vuoksi Maddyn tytölle kaulapanta ja niin tytöt menivät yhdeksi kasaksi, kuin olisivat aina yhdessä olleet. Maddyn tyttö tosin hieman hämmentyi, kun runsaakin runsaammalla maitobaarilla oli tungosta. Mutta merikilpikonnan ottein se raivasi tiensä mielitisulleen.Alla mammat omiaan hoitamassa.12.05.2012 - 09:05


Lumi & pennut, nyt niukka naukka vajaa kaksi viikkoa. Ne kasvavat kohisten ja ryömivät jo vauhdilla mamman luo. Kaikkein ihaninta on nukkua äidin kanssa, mutta äiti alkaa jo olla sitä mieltä, että elämää on pentukopan ulkopuolellakin. Lumilla tulee hyvin maitoa ja se hoitaa pentunsa hyvin. Pentulaatikosta ei käytännössä kuulu inahdustakaan.
12.05.2012 - 08:57


Keskiviikkona sopu alkoi jo antaa sijaa majatalossamme. Molemmat valkoiset mammat söivät tyytyväisinä alakerrassa ilman ylimääräisiä kyttäilyjä. Ne viihtyvät jo hyvin alakerrassa muiden koirien kanssa ja käyvät vain pentukopassa syöttämässä pennut. Honey saa vierailla pentuaitauksessa ilman sen kummempia kähinöitä eli rauha maassa ja koirilla hyvä tahto.
05.05.2012 - 22:23


Pennuilla painot nousevat hyvin ja kummatkin mammat hoitavat pentujaan hyvin ja huolellisesti. Öisin herään vain pari kolme kertaa ja silloinkin turhaan, apuani ei tarvita, pennut muuten vain piippaavat syödessään.

Maddy on vielä kovin kiinni pennussaan, mutta Lumi ottaa jo rennommin. Tänään ensi kertaa se malttoi jo olla ruokailujen välissä pentulaatikon ulkopuolella (kuva yllä). Mammat pystyi jo viemään yhdessä ulos pissalle, vaikka Maddy hieman mietti, pitäisikö Lumille äristä, jos ei muuten, niin ainakin muodon vuoksi.

Pesin molemmat mammat tänään kunnolla, kävimme 15 minuutin välein katsomassa, haluavatko pennut maitotauon, mutta pennut vetelivät sikeitä ja sain kummatkin mammat pestyä, föönattua ja tehtyä konetyöt.

Maddyn mielestä tyttären ainoa oikea paikka on mamman mahan alla (kuva alla).


01.05.2012 - 21:30


Lumilla L-pentue, kaksi pientä sievää tyttöä :)

Pennut syntyivät 30.4., synnytys oli helpohko ja nopea. Heräsin kahdelta supistuksiin ja pennut olivat jo syntyneet viiden pintaan.