Koiramme‎ > ‎Jalostuskoirat‎ > ‎Pentueet‎ > ‎

K

s. 29.4.2012    sukusiitosprosentti 0,00%  ::  isä 3 v 5 kk  ::  emä 1 v 8 kk
Rek.numeroNimiVäriNäytt.Pent.
FIN61136/08isäBACKSEAT DRIVER'S ORAZIOvalkoinenSERT2
FI32943/12narttuAGIDREAM'S KISS KISSvalkoinen

Kommentit: Pöffin molemmat tytöt jäivät sijoitukseen ja koska Pöffiä oli vaikea saada kantavaksi, ajattelin pelata varman päälle ja astuttaa molemmat tytöt. Lumilla ja Maddylla alkoi juoksu samana päivänä ja yllätys yllätys, molemmat tytöt tulivat kantaviksi. Maddy on toy ja etsin sille valkoista tervettä toy urosta, jolla on jotain meriittiä näyttelyistä. Oraziolla on terveen paperit (+PRA prcd terve) ja 1 serti näyttelyistä, lisäksi sillä on Kudos Tokyo takanaan, joka herätti minun kiinnostukseni.

Näyttelyarvostelu Orazio: "Pienehkö, erittäin hyväntyyppinen ja iloinen pentu 8kk. Viehättävä pää, tummat silmät ja erinomainen pigmentti. Hyvä purenta ja kulmaukset. Erinomainen rintakehä. Hyvä häntä, liikkeet ja karva."

Pennun vanhemmat:
Backseat Driver's Orazio, Aatu ja  Agidream's Gabriela, Maddy (klikkaa kuvia)

      

01.06.2012 - 22:21


Pennut ovat nyt melkein viisi viikkoa ja ne ovat jo usein täydessä touhussa. Ne syövät kiinteää ruokaa hyvällä ruokahalulla. Ne leikkivät ja painivat. Maitobaari on tarjolla ja lämmin maito maistuu hyvälle. Välillä kupsahdetaan kumoon ja välillä otetaan porukalla kunnon tirsat.19.05.2012 - 22:24


Yllä ja alla kuvissa vielä tytöt omissa pentuaitauksissaan. Mutta koska Maddy vieraili säännöllisesti Lumin pentujen luona ja nuoli mm. niiden takapäitä, päätin kokeilla pentujen yhdistämistä.Varmuuden vuoksi Maddyn tytölle kaulapanta ja niin tytöt menivät yhdeksi kasaksi, kuin olisivat aina yhdessä olleet. Maddyn tyttö tosin hieman hämmentyi, kun runsaakin runsaammalla maitobaarilla oli tungosta. Mutta merikilpikonnan ottein se raivasi tiensä mielitisulleen.Alla mammat omiaan hoitamassa.


12.05.2012 - 09:12


Maddy on hieman tiukkapipoisempi kuin Lumi ja vahtii tarkasti pentuaan. Maitoa tulee hyvin ja pentu nukkuu ja syö, syö ja nukkuu. Jos Maddyn pentua menee kurkistamaan, yleensä maitonoro on suupielessä. Maddy kuitenkin nauttii perheen kanssa olemisesta ja sekin käy vain syöttämässä pentunsa pentulaatikossa. Tosin, jos jotain hälyttävää tapahtuu, Maddy helposti vielä juoksee pennun päälle istumaan ja on valmiina puolustamaan jälkikasvuaan henkensä kaupalla. Honey tosin saa käydä pentuaitauksessa ilman sen kummempia kommentteja.

12.05.2012 - 08:57


Keskiviikkona sopu alkoi jo antaa sijaa majatalossamme. Molemmat valkoiset mammat söivät tyytyväisinä alakerrassa ilman ylimääräisiä kyttäilyjä. Ne viihtyvät jo hyvin alakerrassa muiden koirien kanssa ja käyvät vain pentukopassa syöttämässä pennut. Honey saa vierailla pentuaitauksessa ilman sen kummempia kähinöitä eli rauha maassa ja koirilla hyvä tahto.
05.05.2012 - 22:23


Pennuilla painot nousevat hyvin ja kummatkin mammat hoitavat pentujaan hyvin ja huolellisesti. Öisin herään vain pari kolme kertaa ja silloinkin turhaan, apuani ei tarvita, pennut muuten vain piippaavat syödessään.

Maddy on vielä kovin kiinni pennussaan, mutta Lumi ottaa jo rennommin. Tänään ensi kertaa se malttoi jo olla ruokailujen välissä pentulaatikon ulkopuolella (kuva yllä). Mammat pystyi jo viemään yhdessä ulos pissalle, vaikka Maddy hieman mietti, pitäisikö Lumille äristä, jos ei muuten, niin ainakin muodon vuoksi.

Pesin molemmat mammat tänään kunnolla, kävimme 15 minuutin välein katsomassa, haluavatko pennut maitotauon, mutta pennut vetelivät sikeitä ja sain kummatkin mammat pestyä, föönattua ja tehtyä konetyöt.

Maddyn mielestä tyttären ainoa oikea paikka on mamman mahan alla (kuva alla).29.04.2012 - 23:44


Aamulla herätin Yaelin, sillä Maddyn synnytys oli käynnistynyt. Poltot alkoivat puoli kahdeksalta ja sikiöpussi työntyi osittain ulos. Tunnin päästä meidän oli pakko myöntää, että synnytys oli jumissa. Espoon eläinlääkäritalo kuitenkin päivysti ja lääkäri varmisti sen, jonka jo tiesimme, pentu oli jumissa. Lääkäri alkoi valmistelemaan leikkaussalia ja juuri kun hän tuli paikalle nukutusneulan kanssa, pennun jalka törrötti ulkona.

Hieman ja vähän enemmän kuin hiukan veto / työntöapua kolmen ihmisen voimin ja pentu syntyi kuin syntyikin ilman leikkausta. Jos en olisi omin silmin nähnyt, en olisi uskonut, mutta tyttöpentu oli tarmoa täynnä ensi hetkistä alkaen, se ei ollut edes nielaissut lapsivettä keuhkoihinsa. Ultrassa näkyi kaksi pentua, mutta röntgen varmisti, että tyttösemme oli ainokainen.

Pennun syntymäpaino oli 132 grammaa, illalla paino oli jo 136 grammaa. Maitobaarissa maitoa riittää. Pentu oli päivällä ihan hiljaa ja luulin sen jo kuolleen, kunnes nostin Maddyn jalkaa ja näin pennun imemässä maitonoro suustaan valuen.