Koiramme‎ > ‎Jalostuskoirat‎ > ‎Pentueet‎ > ‎

J


s. 23.12.2011    sukusiitosprosentti 0,00%  ::  isä 5 v 10 kk  ::  emä 1 v 10 kk
Rek.numeroNimiVäriNäytt.Pent.
FIN28673/06isäC.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BY MVA SARAHILL BLACK ILLUSIONmustaC.I.B1
FI15131/12narttuAGIDREAM'S JADEmusta
FI15132/12narttuAGIDREAM'S JASMINEmusta
FI15133/12narttuAGIDREAM'S JESSIEmusta
FI15134/12urosAGIDREAM'S JAGUARmusta
FI15135/12urosAGIDREAM'S JUKEBOXmusta

Emä: Zolbiets I Alwayz Be In Your Heart (Honey) 

Kommentit: Alkuperäinen tavoitteeni oli kasvattaa mustia kääpiövillakoiria, muut värit ja koot ovat vähän sivujuonteita. Kun Rouskulla todettiin kaihi, päätimme ostaa kantanartun ulkomailta ja aloittaa alusta. Snögö tuli meille Tanskasta, mutta ei ihan vastannut odotuksiamme (väri, hampaat). Päätimme etsiä vielä yhden nartun ja kiinnostuin kahdesta lupaavalta näyttävästä nartusta, Naomista ja Honeysta. Kävin kirjeenvaihtoa kummankin kasvattajan kanssa ja toivoin saavani niistä edes toisen. Ylättäen kumpikin kasvattaja oli halukas myymään minulle pennun. Harkitsimme asiaa tyttäreni kanssa, mutta kumpikaan narttupentu ei ollut toista parempi tai huonompi, vaan kummallakin oli omat vahvuudet ja heikkoudet. Koska emme osanneet päättää, päätimme ottaa molemmat tytöt.

Honey on oma koirani ja asuu meillä kotona. Koska kisaan sillä säännöllisesti, ajattelin, että talvipennut sopivat treeniaikatauluihin paremmin. Honeyn heikkoutena on sen väri, se ei ole puhtaan musta, Honey kantaa black and tan geeniä piilevänä. Plussana sen turkki on tuuhea joka kasvaa helposti pituutta. Honey on kaikin puolin sopusuhtainen koira. Isäksi etsin jo näyttellyissä menestynyttä vanhempaa tervettä urosta, jolla on väri säilynyt.

Isäksi valitsin Divon, jota näyttelyarvosteluissa kuvataan näin: "Tasapainoinen. Hyvä luonne. Sievä pää ja silmät. Liikkuu hyvin. Hyvä hännän kiinnitys ja asento.", "Tyylikäs uros, jolla hyvät mittasuhteet. Tyylikäs pää. Kaunis ilme. Hyvä kaula. Kaunis ylälinja ja runko."

   

Divo ja Honey26.02.2012 - 23:08


Leijuuko auto takanamme? Ei, vaan pääsimme autokorjaamolle leikkimään automekaanikkoa ja olimme isona apuna : )
26.02.2012 - 22:57


Mikäs paikka tämä on? Mitä tuolla tehdään??? Kukas sinä olet? Mikäs tämä sininen juttu on? Ai, etten minä osaa doboilla? Ok, no ehkä tämä dobopalloni on vähän lapsellinen, mutta vau, mitä kaikkea osaan tehdä sen päällä!!!No okei, aika aikaa kutakin, lelut on silti aika kova juttu!!!

26.02.2012 - 22:48


Mitä kivaa voi keksiä kahdelle energiaa pursuavalle pojalle, kun Hoplop ei huoli karvaisia lapsia? Agilitykenttä vastaa kahta Hoploppia! Tilaa juosta! Hei, mä juutuin, miten tästä pääsee eteenpäin???Älä nyt nössöile, kuka nyt rimaan juuttuu???Hei, mikäs juttu tää on???Hei, täällä on myös leluja!!! Hippa on kivempaa! Leluja on kotonakin!!!

26.02.2012 - 22:41


Pojissa on energiaa kuin pienessä kylässä ja niinpä ne pääsevät usein pihalle höyryjä päästelemään. Pojat rakastavat riekkua ulkona ja Honeysta on hauskaa vauhdittaa niiden leikkejä.

19.02.2012 - 22:12


Hieman haikeaa, eilen tyttöpennut lähtivät uusiin koteihinsa, ne ovat nyt 8-viikkoisia. Toisen pojan perhe lähtee hiihtolomaksi ulkomaille, joten poika lähtee uuteen kotiinsa vasta hiihtoloman jälkeen. 

20.2. Tänään meillä nukuttiin yö läpi ja pojat heräsivät vasta herätyskellon soidessa. Historiallinen hetki, sanoisin :)
05.02.2012 - 20:06

 

Pennut kasvavat, ne leikkivät jo villejä leikkejä. Ne osaavat hypätä korkealle ja juoksevat vauhdilla eteisen ja olohuoneen väliä.

Honey imettää yhä säännöllisesti eikä näytä sen kummalisemmin edes yrittävän vieroittaa pentuja. Windy leikkii pentujen kanssa, se ei oikein tiedä, mitä tehdä, kun viisi pentua hyökkää sen varpaita puremaan. Windy parka vain katselee ja nostelee jalkojaan.

29.01.2012 - 20:17

Pennut kasvavat ja Windy rakastaa niitä yli kaiken.

Yaelin sanoin:"Ah, nää pennut on niin ihanii, jokaisella on oma ihana persoona. Jo syntymästä asti jokaisesta tullut mielikuva ja kyllä se on vahvistunut viikko viikolta. Nää on niin hauskoja ja rakastaa ihmisen seuraa, nauttivat sylissä hengailusta. Windy on jälleen pentusten ehdoton suosikki. Pihalle kun tullaan, niin Windy jo lentää autosta oven luokse ja kun ulko-ovi aukeaa niin Windy ryntää suoraan pentujen luo. Se räkää kaikki pennut läpi ja häntä heiluu koko täälläolo ajan. Leikki menee niin, että Windy tökkää jokaisen pennun kumoon päällään ja pennut aina nousevat uudestaan ja juoksevat läpsimään Windyä nenään ennen kuin kaatuvat takaisin maahan. Sekä pennut että Windy nauttivat toistensa seurasta rajattomasti. Ne leikkivät niin pitkään kunnes pienet tipahtavat unten maille. Pennuilla on myös liotettua kuivamuonaa jota ne popsivat suuhunsa ennen kuin Honey-the-maitokuorma saapuu paikalle. Kyllä tulee niin hyvälle tuulelle kun katselee pikkuisia ja niiden touhuja :)"

 Ja alla "Honey-the-maitokuorma", Honey parka ei ole ihan missimitoissa, mutta maitoa kyllä riittää. Yleensä kun Honey imettää, käytän tilaisuuden hyväkseni ja siivoan pentuaitauksen.

 "Hei, vähän noloa! Älä nyt kuvaa, kun olen pissillä!". Yael sanoo "potalla"  

Pennut osaavat aika hyvin käydä pissa-alustalla pissalla herättyään.

 Pennut leikkivät jo hurjina keskenään ja leluilla.

 V.sin poika poseerausharjoituksissa.

 "Nyt kyllästyttää!" ja kuka odottaakaan tilaisuuttaan? Windy haluaa heti tietää, mitä poika puuhasi.

 Leikitään, riehutaan, kunnes nukkumatti heittää unihiekat.

29.01.2012 - 20:01

Hulivilipoikamme Agidream's Jukebox

Yaelin suosikki Agidream's Jasmine

Totinen torvensoittaja Agidream's Jaguar

Tättähäärä Agidream's Jade yllä ja alla pienin, mutta ei vähäisin Agidream's Jessie.

22.01.2012 - 19:52

Pentuaitauksessa on vipinää. Kävely sujuu jo sutjakasti, leikkimurinaa kuuluu ja kaveri tönäistään huoletta kumoon. Kiinteä ruoka kiinnostaa kovasti, liotettu ruoka maistuu myös mammalle, joten ruoan menekin arvionti on hieman hankalaa. Mammalle ruoka maistuu sen verran, että vartalo malli alkaa olla aika "tanakan" puoleinen.

Pesulla on käyty ja naamat on ajeltu. Alla kuvassa nassut vielä luonnonkauniina. Pojat etsivät kotia, toinen sporttinen menomono ja toinen rauhallisempi pohdiskelija. Yksi tyttö etsii kotia.

Ps. Ai mitä pennut tekevät ammeessa? Teen etätöitä ja minulla oli elämää tärkeämpi kokous. Pienet kiljukaulat tarvitsivat paikan, jossa ne voivat huoletta pitää ääntä. Niinpä tunnin päikkärit otettiin ammeessa, mamma tosin oli alussa mukana antamassa maitohörpyt unilääkkeeksi. Kun kokous loppui, pienet uinailivat sikiunessa.

14.01.2012 - 09:36

Hei, me mitään vauvoja enää olla! Ensiaskeleet on otettu ja vauvakoppa heitetty varastoon. 

Ok, no myönnetään, vaikka me ollaan jo otettu ensiaskeleet, niin parasta silti elämässä on lämmin maito  

16.1. Olen tehnyt etätöitä ja seuraillut pentuaitauksen touhuja. Vaaleansininen poika on todella motorisesti lahjakkaampi kuin sisaruksensa, se kävelee säännöllisin väliajoin pissa-alustalle, tekee pissat ja palaa nukkumaan. Se huomaa, jos mamma on torkuilla aitauksen ulkopuolella ja yrittää kiivetä äitinsä luokse, se myös tapailee leikkiä läimimällä sisaruksiaan.

15.1. Jessie on löytänyt kodin, kiva tuttu perhe.

08.01.2012 - 15:27

Pennut täyttivät perjantaina 2 viikkoa ja niiden hoitaminen on helpottunut. Ne liikkuvat jo omatoimisesti ryömimällä ja silmät ovat viiruina auki. Ne syövät kolmen tunnin välein ja väliajat Honey ottaa lunkisti. Öisin herään pentujen nälkään herkemmin kuin Honey, joten joudun huhuilemaan sitä syöttämään. Kun se herää sikiunestaan, se löntystelee kiltisti pentulaatikolle.

Minä muistutan hieman Zombieta, kalpeat kasvot ja mustat renkaat silmien alla, mutta pennut voivat loistavasti.

31.12.2011 - 19:47

"Honey, mitä sinä teet?" "En mitään, eikö tässä muka saa maata muina miehinä?" "Honey, heti pois sieltä Lumia pelottelemasta!" "Häh? Minähän vain makaan tässä, mitä nyt hieman tuijotan, jos se liikkuu tai hengittää liian äänekkäästi..."

"No onko nyt sitten parempi? Ai miten niin kiinteä tuijotus?"

27.12.2011 - 22:12

Pennut ovat viimein lähteneet kasvuun, paino laski alussa ja vierähti hetki, ennenkuin ne saavuttivat takaisin syntymäpainonsa. Nyt kasvu näyttää tasaisen varmalta. Yael tuli yöksi niitä vahtimaan, minä aion nukkua yhteen pötköön koko yön pitkästä aikaa. Yksin niitä ei vielä uskalla jättää, onneksi Danielkin on ollut vapaaehtoisena lapsenvahtina.

24.12.2011 - 09:33

Pennuilla on nyt kaulapannat ja luonteissa on eroa jo ensimmäisenä päivänä. Sininen poika suunnistaa syömään määrätietoisesti, syö ja nukkuu. Vaaleanpunainen tyttö häseltää ympäriinsä, jos joku on lentänyt selälleen, jos joku on eksynyt pentulaatikossa, niin tiedän jo, kuka se taas on nostettava takaisin äidin luo.

23.12.2011 - 07:36

Honey parka oli suuri kuin tynnyri, mutta viime yönä alkoi vihdoin tapahtumaan. Tyttäreni oli jo edellisenä yönä harjoitellut vauhdikasta saapumista tänne meille, joten nyt juttu sujui sutjakkaasti. Hyvä niin, sillä jos kyseessä ei ollut syöksysynnytys, niin melko reipastahtinen synnytyksen aloitus kuitenkin. Kymmeneltä alkoi hieman supistelemaan (mietin vielä, olikohan kyseessä väärä hälytys) ja 23.38 syntyi ensimmäinen pentu. Sitten niitä putkahtelinkin tasaiseen tahtiin, viimeinen syntyi 2.44 ja me pääsimme siivottuamme sotkut nukkumaan kolmen jälkeen.

Ihana joululahja meille, kaikki pennut terveitä ja reippaita, Honeylta tulee tosi hyvin maitoa ja pennut ovat hiljaa. Terveisiä isäpapalle!
 

23.38 poika 163g
00.07 tyttö 129g
00.39 tyttö 141g
1.03 tyttö 161g
2.44 poika 156g